Εργαστήρι Δημιουργικής ορθογραφίας

«Μαθαίνω ορθογραφία παίζοντας»

Δεν σου ταιριάζει το όμικρον

Είναι στοιχείο κλειστό

Εγώ θέλω να μ αγκαλιάσεις με το ωμέγα

Ωμέγα να γίνουν τα χείλη σου

Ωμέγα να γίνουν τα χέρια σου[…]

Να σπουδάσω ορθογραφία

 Εσείς αγαπάτε την ορθογραφία; Η απάντηση σας  μπορεί είναι σχεδόν, ή καθόλου η τόσο λίγο. Θα την αγαπήσετε μαζί μας! Η γλώσσα θέλει κατανόηση και αγάπη σε όλες τις μορφές και τις αντιδράσεις της. Ναι έχει κάτι σκαμπανεβάσματα αυτή η ελληνική! Ελάτε να την αγαπήσουμε και να την κατανοήσουμε μέσα από ένα ευχάριστο  και  δημιουργικό τρόπο!

 Το Teach me how to Greek διοργανώνει εργαστήριο δημιουργικής ορθογραφίας για παιδιά δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.

Τα παιδιά αποκτούν:

Συνειρμική σκέψη

Εμπλουτισμένο λεξιλόγιο

Και τμήμα ενηλίκων και εφήβων

Σε προχωρημένο επίπεδο  όλους όσους θέλουν να εντρυφήσουν στην ελληνική γλώσσα το μάθημα περιλαμβάνει την ιστορία και την ετυμολογία των  λέξεων, τους δανεισμούς και τις αλληλεπιδράσεις της ελληνικής με άλλες γλώσσες και τις διαφορετικές δομές τις γλώσσας (σχετικά με παροιμίες γνωμικά, διαλέκτους).

Διοργανώνουμε το μάθημα αξιοποιώντας παραμύθια, τραγούδια, κατασκευές και διάφορες άλλες δημιουργικές  δραστηριότητες. Μέσα από το εργαστήριο  ορθογραφίας τα παιδιά αναμένεται να (αντι)γράφουν σε καθορισµένο χρόνο και χωρίς σφάλµατα ένα σύντοµο κείµενο, να συσχετίζουν πρακτικά και να εφαρµόζουν γραµµατικούς κανόνες στη γραφή των λέξεων, να συμβουλεύονται πίνακες κλίσης και λεξικά, να ελέγχουν και να διορθώνουν μόνα τους τα λάθη και τέλος να αισθητοποιούν µε πρακτικό και παιγνιώδη τρόπο τους κανόνες ορθογραφίας. Ορθή φορά γραμμάτων, τονισμός, σημεία στίξης, κεφαλαία και μικρά, τελικό –ν, καταλήξεις ρημάτων, επιθέτων και ουσιαστικών, ανάλυση και σύνθεση λέξεων είναι μερικά από αυτά που θα διδαχθούν.

Skip to content